Mintos uzsāk sadarbību ar Singapūrā bāzētu fintech grupu Surfin

Singapūrā bāzētā fintech grupa Surfin kopā ar tās Indonēzijas kreditēšanas platformu Pinjam Yuk (juridiskais nosaukums PT Kuaikuai Tech Indonesia) uzsāk jaunu investīciju iespēju piedāvāšanu Mintos platformā ar gada procentu likmēm līdz 12%.

Surfin: toreiz un tagad

Surfin 2017. gadā dibināja priekšsēdētājs un izpilddirektors Dr. Wu Yanan, kurš 20 gadus ir strādājis finanšu nozarē kā treideris, portfeļu pārvaldnieks un kvantitatīvo ieguldījumu vadītājs. Surfin komandu veido vairāk nekā 2000 darbinieku, un tā reģistrēto lietotāju skaits sasniedz 40 miljonus. Uzņēmums piecu gadu laikā savu darbību ir izvērtis jau vairāk nekā desmit valstīs un tādos reģionos kā Dienvidaustrumāzija, Latīņamerika un Āfrika. 2023. gadā Surfin ieņēmumi bija 160 miljoni eiro, savukārt peļņas marža sasniedza divciparu skaitli. Surfin visu kredītportfeli finansē no pašu kapitāla, kas veido aptuveni 60 miljonus eiro.1

Surfin misija un uzņēmējdarbība

Surfin mērķis ir apkalpot iedzīvotājus, kuriem nav nekādas vai ir daļēja piekļuve banku sniegtajiem pakalpojumiem, palīdzot viņiem sasniegt finansiālo neatkarību. Uzņēmums plāno palielināt savu kredītportfeli, lai labāk apkalpotu klientus ar daudzveidīgāku produktu klāstu. Sadarbojoties ar Mintos, Surfin grib veicināt lielāku finanšu iekļaušanu, sākot ar aizdevumiem Indonēzijā, un nākotnē piedāvājot arī citās uzņēmuma darbības valstīs izsniegtos aizdevumus.

Pēcpandēmijas panākumi

2020. gada pandēmijas laikā Surfin saistību neizpildes rādītāji pieauga un radīja zaudējumus. Uzņēmums ātri reaģēja, koriģējot apstiprināšanas likmes un kredītlīnijas saviem klientiem, lai kontrolētu pieaugošo saistību neizpildes līmeni. Pinjam Yuk’s, Surfin kreditēšanas platforma Indonēzijā, pievienojās Mintos platformai 2020. gada februārī un līdz 2020. gada decembrim tā neatmaksāto investīciju apjoms sasniedza 1,5 miljonus eiro. Izvērtējot pandēmijas atstāto ietekmi uz kredītportfeli, uzņēmums pieņēma lēmumu pārtraukt sadarbību ar Mintos un līdz 2021. gada martam pilnā apmērā atmaksāja investoru veiktās investīcijas.

Lai gan izaugsmes tempi palēninājās, Surfin 2020. gadā sasniedza peļņas un zaudējumu slieksni, gūstot arī nelielu peļņu. 2021. gadā uzņēmums pilnībā atguvās un sāka paātrināt aizdevumu izsniegšanu, ņemot vērā iepriekšējā gadā gūto pieredzi. Pēdējo divu gadu laikā Surfin precizēja un uzlaboja uzņēmējdarbības stratēģiju, digitālo mārketingu, riska tehnoloģijas un gudru iekasēšanu. Surfin Indonēzijas atzars sasniedza 30% neto peļņas maržu un palielināja kredītportfeli no 1,9 miljoniem eiro 2020. gada jūlijā līdz aptuveni 27 miljoniem eiro 2023. gada decembrī.

Surfin aizdevumi Mintos platformā

Mintos platformā pieejamos aizdevumus izsniegs Surfin Singapūrā bāzētā juridiskā persona Hypa Mind PTE LTD.

  • Paredzamā neto atdeve gadā: līdz 12%
  • Aizdevumu summas: 500 000 – 80 000 000 IDR (30 – 4700 EUR)
  • Vidējā aizdevuma summa: 2 300 000 IDR (150 EUR)
  • Aizdevuma termiņī: 95 dienu termiņš 3 maksājumos
  • Vidējais aizdevuma termiņš: 95 dienas
  • Aizdevuma valūta: Indonēzijas rūpija (IDR)
  • Līdzdalība aizdevumos: 10%
  • Atpirkšanas pienākums: Jā
  • Mintos reitings: 6,1

Surfin izsniegtajiem aizdevumiem ir piešķirts Mintos Risk Score 6,1 ar šādiem apakšrādītājiem: kredītportfeļa sniegums – 5,1, aizdevumu apkalpotāja efektivitāte – 6,7, atpirkšanas spēja – 7,7 un sadarbības struktūra – 4,2.

Nodrošinājumu veido tieša aizdevuma cesija, kas papildināta ar papildu ķīlu līmeņiem attiecībā uz visu kreditēšanas uzņēmuma portfeli un tā atbilstošo bankas kontu, kas tiks izveidots, lai nodrošinātu investoru prasības. Turklāt Surfin parakstīja arī kopīgu bankas konta kontroles līgumu, lai nodrošinātu Mintos nepārtrauktu piekļuvi no aizņēmējiem iekasētajiem līdzekļiem maz ticamā gadījumā, ja Surfin vai Mintos nespētu pildīt savas saistības. Ir arī papildu grupas garantija no holdinga uzņēmuma Kuai Kuai Belt and Road PTE. LTD.

"Surfin ir digitālās finanšu iekļaušanas veicinātājs, kas darbojas ar patentētām riska pārvaldības tehnoloģijām, un mēs esam ļoti priecīgi sadarboties ar Mintos, jo tas ir nozīmīgs solis uz priekšu visai mūsu grupai. 2023. gada decembrī, ja neskaita aizdevumu aktīvus, kuru atmaksa kavējas vairāk nekā 90 dienas, mūsu kredītportfelis bija aptuveni 63 miljoni ASV dolāru, un tas pilnā apmērā tika finansēts no mūsu pašu kapitāla. Esam pārliecināti, ka Mintos un mūsu grupa var papildināt viena otru aktīvu un kapitāla ziņā, un sadarbība ar Mintos palīdzēs mums ātrāk palielināt izsniegto aizdevumu apjomu, ieviešot daudzveidīgākus produktus, kas būtu saistoši lielākam klientu skaitam,"

Kā investēt Surfin aizdevumos

Mintos ir pievienojis Surfin aizdevumus Mintos Core portfelim. Ja gribi investēt šajos aizdevumos, izmantojot Mintos Custom portfeli, atceries attiecīgi pielāgot sava portfeļa iestatījumus. Ja investē manuāli, tu vari filtrēt aizdevumus pirmreizējā tirgū.

Par Surfin

2017. gadā dibinātais Surfin pieder Singapūrā bāzētam holdinga uzņēmumam (juridiskā persona: Kuai Kuai Belt and Road PTE LTD). Visus Mintos platformā izvietotos Surfin aizdevumus izsniedz Singapūras uzņēmums Hypa Mind PTE LTD, izmantojot apkalpotāju Indonēzijā PT Kuaikuai Tech Indonesia, kas darbojas ar kreditēšanas platformas zīmolu Pinjam Yuk. Surfin ir finanšu iekļaušanas veicinātājs jaunietekmes tirgos un cenšas bagātināt vairāk cilvēku dzīvi, būdams pārredzams, līdzjūtīgs, iekļaujošs un inovatīvs. Tikai piecu gadu laikā Surfin ir paplašinājis savu darbību vairāk nekā desmit valstīs Dienvidaustrumāzijā, Latīņamerikā un Āfrikā. Surfin misija ir apkalpot iedzīvotājus, kuriem nav nekādas vai ir daļēja piekļuve banku sniegtajiem pakalpojumiem, palīdzot viņiem sasniegt finansiālo neatkarību.

1 Neskaitot norakstītos aizdevumus, kuru atmaksa kavējas vairāk nekā 90 dienas

Table of Contents