Přichází pasivní investování do nemovitostí – nový způsob diverzifikace investic na Mintosu

Mintos s potěšením představuje pasivní investování do nemovitostí, nový způsob, jak mohou naši investoři diverzifikovat svá portfolia. Tato nová nabídka rozšiřuje naše široké spektrum investičních možností a poskytuje investorům bezproblémový způsob, jak začlenit nemovitosti do svých diverzifikovaných investičních strategií.

Představením pasivního investování do nemovitostí chceme našim investorům otevřít svět nemovitostí a spojit tradiční výhody investování do nemovitostí s jednoduchostí a dostupností, kterou je Mintos známý. Tento přístup umožňuje investorům využít potenciál trhu s nemovitostmi a navýšit tak pestrost portfolia bez složitostí, které jsou s investováním do nemovitostí tradičně spojeny.

Co je pasivní investování do nemovitostí?

Pasivní investování do nemovitostí je způsob investování, při kterém jsou investiční výnosy generovány z nemovitostí, aniž by investor musel nemovitosti aktivně spravovat nebo přímo vlastnit. Tato metoda je opakem aktivního investování do nemovitostí, kdy investor nemovitost nejen spravuje, ale často ji i přímo vlastní. Volbou pasivního investování mohou jednotlivci těžit z potenciální stability a výnosů realitního trhu a zároveň se vyhnout složitostem a časové náročnosti spojené se správou nemovitostí.

Investování do nemovitostí bývá obvykle spojeno se značnou investicí času a financí a také s vysokou mírou angažovanosti. Úkoly spojené se správou nemovitostí nezabírají jen čas, ale často s sebou nesou i další náklady, ať už se jedná o výdaje na havarijní opravy nebo třeba právní výlohy při sporech s nájemníky. Vstupní investice do klasických nemovitostí také obvykle představuje poněkud vysokou finanční bariéru. Při nákupu nemovitosti musí investor vynaložit značnou počáteční investici zahrnující akontaci, náklady související s uzavřením kupní smlouvy a případné výdaje na rekonstrukci, než nemovitost začne generovat příjem z pronájmu.

Tyto faktory mnohé odrazují od využití potenciálních výhod realitního trhu. Pasivní investování do nemovitostí na Mintosu se naopak snaží tyto problémy řešit a nabízí investorům dostupnější a méně náročný způsob, jak vstoupit na trh s nemovitostmi a využít jeho potenciálních výnosů.

Chcete-li se o pasivním investování do nemovitostí dozvědět více, přečtěte si našeho průvodce zde.

Snadný přístup na realitní trhy

Mintos tyto překážky odstraňuje a nabízí pasivní přístup k investování do nemovitostí. S investicemi již od 50 EUR otevíráme přístup k této třídě aktiv všem a umožňujeme tak většímu počtu lidí diverzifikovat svá investiční portfolia. Mezi jedinečné přednosti naší platformy patří dostupnost, možnosti diverzifikace a jednoduchost, s jakou můžete začlenit investice do nemovitostí do své širší investiční strategie.

Tento krok je v souladu s naším závazkem poskytovat různorodé investiční příležitosti a demokratizovat přístup k různým trhům a třídám aktiv.

„Přidáním pasivního investování do nemovitostí navyšujeme možnosti, kterými mohou naši investoři bez námahy diverzifikovat svá portfolia. Tento krok není jen o rozšíření naší nabídky, ale o tom, že našim uživatelům umožníme využít potenciál realitních trhů se stejnou lehkostí a transparentností, jakou jsou od Mintosu zvyklí očekávat.“

Jak získat pasivní příjem z nemovitostí

S Mintosem je získávání pasivního příjmu z nemovitostí procházka růžovým sadem. Naše platforma nabízí personalizované investiční strategie, které Vám umožní začlenit nemovitosti do vašeho portfolia zcela bez problémů.

Investoři mohou na Mintosu nakupovat finanční nástroje, které jsou propojené s nemovitostmi na pronájem, čímž se na realitním trhu podílejí nepřímo. Tato metoda je praktickým řešením, jak vydělávat na nájemném a hlavně se i podílet na potenciálním zhodnocení hodnoty nemovitosti v čase. Tímto způsobem se investoři vyhnou přímé účasti na správě nemovitosti a povinnostem klasického pronajímatele a mohou se tak soustředit na strategický aspekt svých portfolií.

Platforma proces zjednodušuje od výběru až po investování a umožňuje hladký přechod k investování do nemovitostí. Představujeme přesvědčivý argument pro ty, kteří své investiční portfolio chtějí diverzifikovat pomocí nemovitostí, které nabízejí pravidelný příjem i perspektivu dlouhodobých kapitálových výnosů. Mintos navíc poskytuje možnost likvidity prostřednictvím svého Sekundárního trhu, díky čemuž je investování do nemovitostí flexibilnější a dostupnější než kdykoli předtím.

Je pro vás pasivní investování do nemovitostí to pravé?

Výhody:

1. Diverzifikace: Zařazením pasivních investic do nemovitostí do svého portfolia se vystavujete druhu investic, který se historicky chová jinak než tradiční trhy s akciemi a dluhopisy. To znamená, že ve chvílích, kdy se jiným částem vašeho portfolia může dařit hůře, mohou nemovitosti zajistit stabilitu, nebo dokonce růst, a díky širší expozici snížit celkové riziko vašeho portfolia.
2. Stabilní výnosy: Investice do nemovitostí prostřednictvím Mintosu nabízejí dvojí výhodu: stabilní příjem z pronájmu, který může pozitivně ovlivnit vaše cashflow, a možnost dlouhodobých kapitálových výnosů. Investice do nemovitostí mají potenciál v průběhu času zvyšovat svou hodnotu a napomáhat vám tak ve snaze budovat bohatství.
3. Minimální časová náročnost: Rozhodnete-li se pro pasivní investování do nemovitostí prostřednictvím Mintosu, můžete využívat výhod investování do nemovitostí bez každodenních povinností spojených se správou nemovitostí. Tento přístup vám ušetří značné množství času, je tedy vhodnou volbou pro ty, kteří chtějí investovat do nemovitostí, aniž by se sami stali pronajímateli.
4. Nízká vstupní investice: S Mintosem je minimální investice potřebná pro vstup na trh s nemovitostmi výrazně nižší. S investicemi již od pouhých 50 EUR umožňujeme přístup na trh s nemovitostmi širšímu okruhu investorů a děláme tak možnost vydělávat na této třídě aktiv všeobecně dostupnou.

Nevýhody:

1. Omezená kontrola: Pokud se pustíte do pasivního investování do nemovitostí prostřednictvím Mintosu, svěřujete správu a rozhodování do rukou odborníků. To vás sice zbavuje každodenních starostí se správou, ale také to znamená, že máte menší přímý vliv na rozhodování o jednotlivých nemovitostech.
2. Dlouhodobý horizont: Z povahy investic do nemovitostí vyplývá, že se jedná o investice s delším investičním horizontem. To je pro investory zásadní hledisko, protože veškeré výhody kapitálových výnosů z nemovitostí, které odrážejí růst trhu a zvyšování hodnoty nemovitostí, se obvykle projevují za delší časové období. Hodí se tedy pro investory, kteří jsou připraveni investovat dlouhodobě a nebojí se čekat na oživení trhu ani na pomyslné „uzrání“ svých investic.
3. Likvidita: V porovnání s akciemi nebo dluhopisy poskytují investice do nemovitostí prostřednictvím Mintosu nižší likviditu. To znamená, že přeměna vašich investic do nemovitostí zpět na hotovost, zejména za krátký časový úsek, nemusí být tak jednoduchá jako prodej akcií nebo dluhopisů. To je důležitý faktor pro ty investory, kteří upřednostňují rychlý přístup ke svým investicím.

Výhody pasivního investování do nemovitostí

Pasivní investování do nemovitostí s Mintosem nabízí bezproblémový způsob, jak diverzifikovat investiční portfolio, získat přístup na globální trhy, dosáhnout stabilních příjmů a přizpůsobit investiční strategii vlastním finančním cílům. Využijete stability a potenciálních výnosů nemovitostí a přitom necháte své peníze pracovat za vás, a to vše pohodlně v rámci platformy Mintos.

Uvědomujeme si, že každý investor má jedinečné finanční cíle a ochotu riskovat. Naše platforma nabízí personalizované investiční strategie, které investorům umožňují vyvážit portfolia optimální kombinací akcií, dluhopisů a nyní i pasivního příjmu z nemovitostí. Tato personalizace zajišťuje, že investoři všech typů mohou najít příležitosti, které odpovídají jejich dlouhodobým finančním cílům.

Zajímá vás, jak může pasivní investování do nemovitostí obohatit vaše portfolio? Objevte všechny výhody zde a zjistěte, jak vám Mintos může pomoci bezpečně se zorientovat na vaší cestě světem investic.

Table of Contents